Artistiek concept (NL)

Algemeen artistiek concept

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit werk bestaat in feite uit een aantal verschillende werken, waarbij de context de thematiek van het werk grotendeels bepaalt. Steeds is het thema ontaarding of ontworteling, maar het perspectief er op is steeds anders.  De werken worden daarom per context als op zichzelf staande werken beschreven op de aparte pagina’s.

Met Ontaarde Boom wil ik u als toeschouwer of deelnemer ook uitnodigen om bij u zelf na te gaan waar u in uw leven te maken heeft gekregen met ontaarding/ontworteling.  Het gaat dan al snel om veranderingen waarbij bepaalde contacten of gewoonten zijn opgehouden. Dat kan zijn bij overlijden of scheiding, maar ook door verhuizen het ophouden een baan of door bijvoorbeeld het stoppen met een sport. Zo ken ik het voorbeeld van een vriend die door een blessure niet meer kon surfen. Dat was heftig, want het was zijn voornaamste bezigheid buiten het werk en zijn sociale leven hing er helemaal mee samen.

Iedereen krijgt te maken met veranderingen die een bepaald verlies in zich dragen.Verlies dat verwerkt moet worden om er een omgang mee te vinden. Om het leven na het verlies weer vitaal vorm te kunnen geven. Dit project is een uitnodiging tot bewustzijn over ontworteling in zijn vele vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *